Navigation Menu+

Verzorging/Voeding

Verzorging en Voeding

Ik heb de verzorging van de maine coon kat op een rijtje gezet.

Kamt u maine coon met een kam ipv een borstel. Ik begin met een kam waarvan de tanden iets meer van elkaar af staan.
Daarna pak ik een kam waarvan de tanden dichter bij elkaar staan. 1 keer per week de maine coon kat kammen is voldoende. Als ze in de rui zijn dan doe ik het 2 tot 3 keer per week.

Let erop dat, wanneer je de staart kamt, je dat altijd alleen met een kam doet waar de tanden ver van elkaar staan. Dit vanwege dat de staart haren anders beschadigd worden. Ook sociaal contact hoort bij de verzorging. De Maine coon kat wil graag aangehaald worden. Zorg ook dat je een goede krabpaal hebt, zodat ze zelf hun nagels goed kunnen bij houden. Houd dagelijks de kattenbak bij met een kattenschepje.

Ik gebruik een bentoniet kattengrit. Deze is wat duurder, maar gaat langer mee en absorbeert de uitwerpselen van de kat en vormt tot een harde klont.
met bentoniet kattengrit kunt u telkens grit bijvullen,continu de bak verschonen is overbodig.

Een maine coon kat heeft een groot gebit, als hij gaat eten dan zal hij kleinere brokken gaan op schrokken, dit niet is niet goed voor de spijsvertering. Men zou het beste rauwvlees van barfmenu kunnen geven, in dit vlees zit eigenlijk de stoffen in die ze in de natuur ook eten, daar bij zit er ook gemalen botten in die zijn werk voor de tanden weer doet. Ook merken wij dat de ontlasting van vaste vorm is en de vacht in top conditie. Kittens groeien beter en komen vlugger in gewicht aan. Wij hebben nooit zoals wij anderen horen klagen over de irritatie van het tandvlees bij de maine coon kat, tandplak dat tussen de tanden gaat zitten zal onder het tandvlees gaan komen en ontstekingen zijn een feit voor dat u het weet. De basis voor een kitten is rauwvlees het beste, vooral als de wisseling van de tanden een rol gaat spelen, als u brokken geeft, geef dan ook altijd nog rauwvlees zo dat het gebit en spijsverteringskanaal en de vacht in goede staat blijft. Voor brokken adviseren wij de Happycat large breed brok deze brok heeft een goed volume zodat u kat gedwongen is om te kauwen, door het kauwen zal het tandplak verminderen. Ook werken wij met homeopatische producten van NML healht deze producten zitten alleen kruiden in van uit de natuur en werken echt en worden door dierenartsen ondersteund.

U bent welkom voor alle info over de voeding,ook kunt u bij ons de producten voor het zelfde geld kopen zoals wij er voor betalen,immers hebben wij een cattery korting.

In samenwerking met mijn dierenarts blijven wij en zeker ook u op de hoogte wat voeding en verzorging betref.

ik wens u veel kijkplezier op mijn site. Voor info mag u mijn altijd bellen na 17:00u

onze cattery wordt door gesponsord met BARFmenu door tinlo BV

dagelijks eten onze katten zoals de natuur het voor hun bedoeld, dus zonder granen en gluten.

 

voeding-katten

Translate »