Navigation Menu+

Home

De Wabanaki of “Mensen van de Dageraad,” zijn de eerste inwoners van het gebied dat tegenwoordig bekend staat als Northeastern New England en Maritime Canada. De Wabanaki is een samenwerking van 5 stammen indianen in de staat Maine die samenwerkten om de massamoord en landonteigening tegen te gaan gedurende de 17e, 18e en 19e eeuw. Meerdere regeringen en religieuze ordes wilden gedurende deze tijd de controle van Maine, waaronder Engels Frans Nederlands Canada, en de nieuw gevormde Amerikaanse regering te krijgen. Ze deden hun best om het uitroeien van de inheemse bevolking te voorkomen. Bijna elke stam werd bedreigd met uitsterven door bepaalde ziektes, uitgehongerd of letterlijk opgejaagd voor een premie. Er zijn echter nog overblijfselen van elke stam die deel uit maakte van de Wabanaki Confederatie. Passamaquoddy, Penobscot, Micmac, Maliseet en Abenaki 0verleven nog steeds in Maine. De inheemse volkeren zijn overlevenden! De Wabanaki Confederatie gaat nog steeds verder tot op de dag van vandaag…

Ik vond deze naam wel toepasselijk, omdat de Maine Coon ook oorspronkelijk uit Maine vandaan komt. Grotendeels van mijn leven ben ik liefhebber van dit prachtige ras! De maine coon staat bekend om zijn uitstraling en het geweldige karakter.

Vanaf 2007 ben ik me helemaal gaan verdiepen in de Maine coon en ben ik geleidelijk aan begonnen met het aanschaffen van een Coon. Ook ik werd besmet met het welbekende Coon Virus en van één werden het er dus twee en ga zo maar door. Zelf hou ik van een zo groot mogelijke maine coon katten en ben daarom ook over gestapt op het showtype. Na een tijdje heb ik ook mijn tweelingbroer besmet met het welbekende coon virus en vanaf 1 juli 2016 hebben we  besloten om te gaan samenwerken, dus twee cattery’s onder één dak die kleinschalig zal blijven. Zo werd cattery wabanaki en abanaki per die datum dan ook een feit.

Al onze katten zijn zeer ruim getest, zoals HCM/PKD (screening & dna) SMA, PKDef, Patella Luxatie, Fiv & FelV. Uiteraard hebben ze ook allemaal een paspoort en een mooie stamboom. Sommige kater mogen ook beperkt een buitendekking doen, echter alleen met volledig geteste poezen.

Wilt u info en/of kennis maken, dan bent u na telefonisch contact van harte welkom. Mijn cattery is in het mooie Tilburg (Nederland) waar jaarlijks de grootste kermis van de Benelux is, ook kunt u ons vinden op Facebook. Via de website kunt u ons op Facebook vinden door aan de linkerkant het logo van Facebook aan te klikken. Wij gaan alleen om met liefhebbers en fokkers die onze prachtige hobby wil delen.

wij fokken om zelf een lijn op te bouwen en zo nu en dan een onderlinge ruil te doen voor nieuw bloed.

wij zijn niet bedrijfsmatig en kiezen om hobbymatig onze hobby uit te oefenen.

Ik wens u veel kijkplezier op onze site.

Leo en Nico Willemse.

Translate »